У Міноборони розповіли, чи можлива кримінальна відповідальність за не оновлення даних

18 травня почав діяти новий закон про мобілізацію

Військовозобов'язаним, які не оновить свої дані до 16 липня цього року, не загрожує кримінальна відповідальність, повідомили у Міністерстві оборони України.

У міністерстві уточнили, що за не оновлення даних чоловіків можуть притягнути лише до адміністративної відповідальності.

У випадку, якщо особа не подасть до ТЦК оновлені дані, щодо неї розглядатимуть порушення за статтями 210 КУпАП (порушення правил військового обліку) та 210-1 КУпАП (порушення законодавства про оборону, мобілізаційну підготовку та мобілізацію).

За новим законом про мобілізацію, який 17 травня підписав Володимир Зеленський, порушення цих статей передбачає штраф від 17 до 25,5 тисячі гривень.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що на тлі загострення відносин між Вашингтоном і Пекіном почалися розмови про перенесення виробничих потужностей з Китаю до Індії. Розуміючи загрозу для себе від зближення США та Індії, Китай намагається зрозуміти, чи готова Європа приєднатися до США у цьому питанні, вважає кандидат економічних наук Іван Ус. За словами експерта, тепер Китай має вирішити для себе, чи готовий до кінця бути з Росією або ж обмежити підтримку РФ в обмін на те, що Захід не буде збільшувати інвестиції до Індії.

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що глава МЗС Німеччини Анналена Бербок закликала Захід надати Україні ракети дальнього радіуса дії. За її словами, ситуація на фронті в Україні критична. Анналена Бербок назвала військову ситуацію на північному сході України "дуже драматичною", позаяк Росія досягає успіхів на полі бою.