У Луганську школярів готують до війни проти України: шокуючі подробиці

Ворог відкрив у школах окупованого міста військові класи

Російські загарбники продовжують мілітаризувати молодь на тимчасово окупованих територіях України, відкриваючи "військово-історичні класи".

Як повідомляє Центр національного спротиву, один із таких класів ворог відкрив у Луганському ліцеї-інтернаті. Це вже другий подібний клас. Перший такий клас ворог відкрив 1 вересня в Благовіщенську.

Зазначається, що у відповідних класах молодь вивчатиме військову історію у російській версії, тактичну медицину, управління безпілотниками та інформаційну війну.

"Мета відкриття класів - підготовка нових кадрів для підтримки російської пропаганди та служби в армії окупанта. Подібні класи планують відкрити в інших містах Луганщини. А саме – в Сорокиному (Краснодоні), Станиці Луганській та Хрустальному (Красному Лучі)", - повідомляє Центр спротиву.

Наголошується, що відповідні дії окупантів є грубим порушенням прав дітей та норм міжнародного права, оскільки окупаційна влада використовує освіту для пропаганди та підготовки майбутніх солдатів, примушуючи молодь брати участь у збройних конфліктах РФ.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що російські загарбники продовжують наступати на Покровському напрямку та дедалі ближче підбираються до міста Селидове. Як повідомив лейтенант ЗСУ із позивним "Алекс", ворог наблизився до Селидового з півдня та може створити велику загрозу ЗСУ у місті. "Армія РФ просунулася на півдні і закріпилася у посадках. Прямо звідти 1-1,5 км до міста, що створює велику загрозу для захисників Селидового", — повідомив лейтенант ЗСУ з позивним "Алекс".

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що речник федерального уряду Німеччини Штеффен Гебештрайт прокоментував чутки про готовність канцлера Олафа Шольца зателефонувати російському диктатору Володимиру Путіну. "Канцлер неодноразово зазначав, що зробив би це знову, якби це мало сенс", — пояснив речник уряду Німеччини. Він також нагадав, що востаннє телефонна розмова між Шольцом і Путіним відбулася у грудні 2022 року.