У Литві вважають, що Путін потрапив в пастку України

Завдяки вдалому наступу у Курській області, Україна показала слабкість Путіна.

Колишній очільник МЗС Литви Лінас Лінкявічюс заявив, що українська військова операція у Курській області стала пасткою для військового керівництва РФ та самого російського диктатора Володимира Путіна.

Лінас Лінкявічюс в соцмережі Х висловився щодо українського наступу на Курщині, де українські військові захопили десятки населених пунктів та сотні російських полонених.

"Росія у пастці. Призовники в Курській області здаються тисячами, бо хочуть жити. Тисячі регулярних військ ось-ось потраплять в оточення, і нікому до них немає діла", - заявив Лінкявічюс.

Російський диктатор прорахувався з війною в Україні і тепер відчуває наслідки військових дій на території Росії.

"Все відбувається строго за планом Путіна, якого просто не існує", - підсумував Лінкявічюс.

Володимир Путін одним з пунктів виправдання, чому почав повномасштабну війну проти України, вказав на нібито можливість українського нападу на Росію. Однак після 2,5 років війни війна справді почала відбуватись на території РФ, завдяки наступу України на Курській області. Таким чином, це вперше з моменту закінчення Другої світової війни, коли війська іншої країни захоплюють землі Росії.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що представник Путіна зробив заяву щодо переговорів з Україною на фоні боїв у Курській області.

Також "Коментарі" писали про білоруського диктатора Олександра Лукашенка, який пригрозив Україні через бої в Курській області. За його словами, якщо Україна перетне "червону лінію", то отримає швидку відповідь.