У Курській області починається другий етап операції ЗСУ: що на це вказує

ЗСУ завершили перший етап операції в Курській області і перейшли до другого етапу

Українські сили оборони успішно завершили початковий етап операції в Курській області, прорвавши ворожу оборону, повідомив в ефірі "Еспресо" Павло Лакійчук, керівник безпекових програм Центру глобалістики "Стратегія XXI" та капітан першого рангу запасу ВМС України.

"З оперативно-стратегічної точки зору операція на Курщині тільки починається. Чотири-п’ять діб це перший етап, перше завдання, зокрема — прорив оборони противника. З цим Сили оборони України справилися на відмінно. Тепер триватиме більш складний етап, виконання подальших задач за класикою триває до двох тижнів", - повідомив Лакійчук.

Він також поділився припущеннями щодо подальших дій українського командування в Курській області. За його словами, можливі рейдові операції в тилу ворога на інших напрямках, де він має успіх, або ж знищення ворожих тилових підрозділів безпосередньо в Курській області.

Лакійчук нагадав, що голова ГУР Міноборони генерал Буданов ще в травні говорив, що росіяни концентрували сили для удару по Сумщині, коли діяли на Харківщині. Цей упереджувальний удар має зламати їхні плани остаточно.

При цьому експерт додав, що подальший розвиток подій важко прогнозувати.

"Але те, що в прорив вводяться другі ешелони, а на окремих ділянках формується лінія оборони, свідчить про те, що наші хлопці швидко повертатися не збираються", - підсумував експерт.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що 6 серпня ЗСУ почали наступ в Курській області, який продовжується і досі. При цьому експерти відзначали, що військове керівництво обдурило ворога і зуміло сконцентрувати значні сили поблизу кордону так, щоб росіяни нічого не запідозрили.

Втім, у Путіна зараз істерика, він вимагає від свого Генштабу влаштувати контрнаступ.