У ГУР пояснили, навіщо окупанти оперативно стягнули на південь війська

Для Путіна дуже важливими є Запорізька і особливо Херсонська області, бо це забезпечення Криму водою, електроенергією

Москва стягнула війська на південь України, переслідуючи дві цілі. Перша можлива мета – це просування окупантів у глиб України. Друга мета – це спорудження оборонних конструкцій для того, щоб не дати українським військовим окупувати важливі для Путіна регіони півдня країни. Як повідомляє видання "Коментарі", про це в інтерв'ю "РБК-Україна" повідомив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скибіцький.

Військовий зазначив, що раніше була загроза настання окупантів на криворізькому та запорізькому напрямках. Також була інформація про те, що противник збирається стати там у глуху оборону, тому що на тому напрямі зафіксовано по дві, а іноді й по три лінії оборони. Споруджено інженерні укріплення, тобто, на півдні російські війська створили або глуху оборону, або добре підготувалися до наступу. Такі дії російської армії зумовлені політичними мотивами. По-перше, Росія готується до так званих "референдуму". По-друге, Путін не зняв завдання окупації всієї території України, і Росія розглядає південь України як плацдарм для подальшого настання та окупації інших регіонів країни.

Скибицький наголосив, що для Кремля особливу важливість має Запорізька, а ще більше Херсонська область, бо це ключ до того, щоб подавати до Криму воду та електроенергію. Ну, і ніхто ж не повинен забувати, що це шлях суходолом з Росії до Криму. Тому противник готується до будь-яких дій аби не допустити українських захисників на окуповані території.

Читайте також на порталі "Коментарі" – наслідки нічного обстрілу центру Харкова (ФОТО).