У Європі відреагували на погрози Росії застосувати ядерну зброю

Очільник МЗС Литви Габріелюс Ландсбергіс закликає не відступати Європу, попри ядерні погрози Путіна.

Міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс прокоментував постійні ядерні погрози Росії, зокрема здійснити ядерні удари по Україні та європейських містах. За його словами, Путін усе втратить, якщо застосує ядерну зброю.

Під час розмови на шоу BBC "Hard Talk" Габріелюс Ландсбергіс відреагував на можливість російського диктатора застосувати ядерну зброю.

"Він від цього нічого не виграє, але може втратити все. Деякі держави на його боці, принаймні він так вважає. Китай явно підтримує Росію, глобальні партнери в Латинській Америці, Африці теж більше на боці Путіна. Але якби загрози стали реальністю, все партнерство зникло б миттєво", – сказав міністр закордонних справ Литви.

Ландсбергіс також відреагував на реакцію деяких країн ЄС, які заявляють про необхідність уникнення ескалації у війні в Україні. За словами литовського політика, це хибна стратегія, яка веде знищення України та дасть можливість російській агресії вийти за межі українських територій.

"Тому що ми посилаємо дуже чіткий сигнал Путіну: якщо ви нам погрожуєте, ми відступаємо", - сказав Габріелюс Ландсбергіс.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що російський політик Дмитрій Медведєв пригрозив трьом країнам катастрофою. Заступник голови Радбезу РФ заявив, що Росія проведе випробування нестратегічної ядерної зброї, а країни, які відправлять війська в Україну можуть від неї постраждати.

Також "Коментарі" писали про президента Франції Еммануеля Макрона, який позитивно відреагував на погрози з Кремля.