У ЄС назвали умову, за якої в Україні може закінчитись війна

Жозеп Боррель закликав збільшити допомогу Україні та умовою миру назвав повагу до Хартії ООН.

Очільник дипломатії Європейського Союзу Жозеп Боррель заявив, що війна в Україні може закінчитись за умови дотримання Хартії ООН. За його словами, війна в Україні демонструє, хто у ній є жертвою, а хто агресором. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформаційне агенство "Укрінформ".

Перед початком неформальної зустрічі міністрів закордонних справ ЄС у Нью-Йорку високий представник ЄС Жозеп Боррель виступив перед журналістами та відповів на деякі питання щодо війни в Україні. За словами Борреля, Європа має збільшити допомогу Україні, а мир може бути укладено на основі правил Хартії ООН.

"Ми маємо збільшити нашу допомогу для України, та шукати миру, але враховуючи, що це загарбницька війна, де є агресор та жертва агресії. Тож рішення може ґрунтуватися лише на повазі до Хартії ООН", - додав високий представник ЄС.

Також Жозеп Боррель зазначив, що між міністрів закордонних справ ЄС відбулась зустріч, яка була присвячена енергетиці в Україні. За його словами, це критична ситуація, адже дві третини енергетичних спроможностей в Україні були зруйновані, і російський диктатор Володимир Путін буде намагатись атакувати енергетичну систему взимку, щоб зламати український народ.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що новий президент Ірану зробив несподівану заяву про війну в Україні. Масуд Пезешкіан повідомив, що Тегеран не відправляв Росії балістичні ракети та був проти російської агресії.

Також "Коментарі" писали про Китай, який закликав відмовитись від політики "закону джунглів" та запропонував альтернативи світовим лідерам.