У Данії назвали найголовнішу "червону лінію", яку перетнув Путін

Прем'єр Данії заявила, що Путін припустився величезної помилки, вирішивши вторгнутися в Україну

Партнери України повинні перестати вести дискусії, а чи варто допомагати Україні давати відсіч агресору, і дозволити використати надану зброю для ударів територією Росії. Найважливішою червоною лінією, яку перетнув Путін, було повномасштабне вторгнення в Україну. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву в інтерв'ю Bloomberg зробила прем'єр-міністр Данії Метте Фредеріксен.

Прем'єр зазначила, що її пропозиція до всіх партнерів одна: потрібно якнайшвидше закінчити обговорення теми про червоні лінії.

Метте Фредеріксен підкреслила, що під час цієї війни було помилкою проводити публічне обговорення червоних ліній, оскільки це просто дає Росії занадто хорошу карту в руки.

"Постійно точаться дискусії про те, "чи можна нам це зробити?" Було б дуже добре припинити затримки, які були. І я думаю, що обмеження на застосування зброї слід зняти", - заявила прем'єр-міністр Данії.

Фредеріксен відкинула будь-які припущення про те, що дозвіл Україні використовувати зброю, надану західними країнами для завдання далеких ударів по Росії, означатиме ескалацію, яка втягне в конфлікт союзників Києва.

"Найважливішу червону лінію вже перейдено. І це сталося, коли росіяни вторглися в Україну", - сказала вона. - "Тому я не прийму цю передумову і ніколи не дозволю нікому з Росії вирішувати, що правильно робити в НАТО, Європі чи Україні".

Прем'єр заявила, що на майбутніх засіданнях ООН її пріоритетом буде Україна, і, зокрема, заявила іншим лідерам, що вони не можуть ігнорувати ширші наміри Володимира Путіна.

Метте Фредеріксен додала, враховуючи, як Росія зближується з Північною Кореєю та Іраном, визнати очевидно, що зараз на території України йде не європейський конфлікт, це глобальний конфлікт, і наслідки можуть бути надзвичайно серйозними.

Читайте також на порталі "Коментарі" - чи боїться НАТО перейти "червоні лінії" РФ: що відповіли в Альянсі.