У британській розвідці показали мапу бойових дій в Україні: що змінилося

Представники Британського оборонного Міністерства оприлюднили актуальну карту бойових дій в нашій країні на четвер, 21 липня. Про це повідомляється в Twitter.

"Незаконне та неспровоковане вторгнення в Україну триває", - пишуть представники оборонного відомства Британії.

Як зазначено на карті, найскладніша ситуація є на Донбасі. Загарбники РФ не полишають своїх планів вийти на кордони Донецького та Луганського регіонів, цього досягнути поки їм не вдалося. Тому зараз стали частішими обстріли кількох міст Донецького регіону та міста Нікополь на Дніпровщині.

Представники Збройних сил України добились явних успіхів на Харківському та Херсонському напрямах, саме там вони створили загарбникам чималі проблеми, бо завдали відчутних втрат логістиці окупантів.


Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що британські ЗРК уже захищають небо України. Британські ЗРК Stormer HVM захищають українське небо. Про це повідомляє Мілітарний, посилаючись на заяву Британського Міністерства оборони. Повідомляється, що Великобританія відправила до України вже 6 одиниць зенітно-ракетних комплексів Stormer HVM. Також було поставлено сотні ракет Starstreak для цих ЗРК. Зазначається, що вперше про намір надати Україні британські кошти ППО міністр оборони Бен Воллес заявив 25 квітня. Довідка: Stormer HVM (High Velocity Missile) – ЗРК малої дальності. Є пусковою установкою ракет Starstreak або Martlet LMM з 8 контейнерами, встановлену на броньовану гусеничну платформу Stormer. Призначений для знищення вертольотів і літаків, що летять на малих висотах.