У Білому домі назвали стратегічний план Путіна, який тепер точно не досягти в Україні

Глава Кремля хотів не лише захопити українські землі, а й стерти українську ідентичність

У США вважають, що початковий путінський план уже провалився в Україні і досягти його Москві не вдасться. Президент РФ сподівався не лише захопити українські території, покінчивши з українською державністю, а й стерти українську ідентичність. Як передає портал "Коментарі", таку позицію Вашингтона під час брифінгу озвучив радник із нацбезпеки Джейк Салліван, пише Укрінформ.

Незважаючи на те, що спікери Кремля постійно заявляють, що цілі Путіна, поставлені перед початком так званої військової спецоперації в Україні, будуть виконані, вони вже провалені, впевнені в США.

Джейк Салліван зазначив, що невдачі супроводжували росіянам у їхній авантюрі. У результаті всі великі міста на більшій частині території України вистояли, і вони сьогодні контролюються українською владою – це той же Київ, Харків, Одеса. Росія продовжує спроби атакувати їх, але українські захисники за підтримки США, союзників НАТО та інших країн професійно дають відсіч окупантам.

У Вашингтоні визнали, що росіянам вдалося здобути незначний успіх на сході України, але, по-перше, за незначне просування їм довелося заплатити величезну ціну, втративши безліч сил, ресурсів та техніки, а по-друге, тиск від санкцій проти РФ лише посилюється. і від цього економка страждає.

Салліван також заявив, що Штати продовжать працювати з Києвом над стратегією, яка дозволить здобути успіх не лише на полі бою, а й за столом переговорів.

Читайте також на порталі "Коментарі" - у Путіна знайшли виправдання удару по Тимчасовому Яру, де понад 20 убитих та безліч поранених.