У 72-ій бригаді розповіли подробиці виходу із пекла Вугледару

Вихід із Вугледару був дуже складним через дії ворога, який тиснув із флангів

Прес-офіцер 72-ої бригади Арсеній Приліпка розповів в ефірі "Радіо Свобода" подробиці виходу військових із Вугледару.

"Поранених евакуювали. І дуже складні умови були, тому що ворог з флангів тиснув і це дуже ускладнювало логістику", - відзначив прес-офіцер.

За його словами, стояло завдання, передусім вивести наших військовослужбовців з Вугледару і позицій, які були праворуч і ліворуч від нього.

"Коли поранених вивозили, звісно, це - війна без втрат не може бути, але за рахунок того, що відійшли на інший рубіж, зайняли його, то ми їх мінімізували, наскільки це можливо. Бо далі місто тримати було би вже критично для наших підрозділів. Важко і ми би понесли більше втрат", - сказав Приліпка.

Також він відповів на запитання про те, чи був наказ на вихід із Вугледару.

"Ми у війську знаходимося, а у війську все робиться за наказом. За комендою і відповідно по ієрархії. З вищого командування, вони вже знають обстановку діють, і тоді командири бригади уже приймають рішення - який підрозділ виходить, як, яким чином, якими шляхами. Дуже легко коментувати і звинувачувати командування в прийнятті певних рішень не знаходячись на командному пункті і не володіючи тією ситуацією і тією інформацією, яка є у командира бригади", - підкреслив Приліпка.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що інформація про те, що Сили оборони, ймовірно, вийшли з Вугледару з’явилася пізно ввечері 1 жовтня. Наступного дня вона отримала офіційне підтвердження. Як повідомили в оперативно-стратегічному угрупованні військ "Хортиця", військові вийшли в міста, щоб зберегти життя особовому складу та вберегти техніку.

Також "Коментарі" розповідали, що за словами військових, Сили оборони у Вугледарі не отримували наказ на вихід.