Три причини, через які Путін не використає ядерну зброю проти України

Володимир Путін кілька разів погрожував використати ядерну зброю, однак політолог Андрій Піонтковський вважає, що цього не станеться.

Політолог Андрій Піонтковський заявив, що ядерні погрози російського диктатора Володимира Путіна, це "абсолютний шантаж", спроба залякати Захід і зменшити допомогу Україні.

Андрій Піонтковський в ефірі телеканалу "Еспресо" розповів, що Путін оголошуючи війну проти України пригрозив також Заходу, якщо ті наважаться допомагати Києву. Однак, на думку політолога, є кілька основних причин, чому російський диктатор не застосує ядерну зброю.

"Я, як і раніше, переконаний, що цього не станеться. Є три причини, через які Москва не застосує ядерну зброю. Перша – це не змінить сутності війни. Припустимо, він скоїть злочин і знищить одне з українських міст. Що, після цього припиниться війна? Ні. Друга причина – йому пояснили, що його просто вб’ють у такому разі", - говорить Піонтковський.

Третьою причиною експерт вказав на відсутність ядерної кнопки у Путіна. За словами Піонтковсього, використання ядерної зброї це надскладний процес у якому задіяна велика кількість установ. Крім того, американська розвідка стежить за цим та повідомляла, що жодних переміщень тактичної та стратегічної ядерної зброї нема.

Також Піонтковський вказує, що президент Франції Еммануель Макрое завдав "великого удару" по Путіну, коли той спробував пригрозити йому.

"Путін почав погрожувати ядерною зброєю, але Макрон дуже спокійно йому відповів: "Не забувайте, Франція - теж ядерна держава". Повторюся, що це абсолютний шантаж, останній прихисток мерзотника. Ядерний шантаж уже на Захід не діє", - підсумував Піонтковський.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Байден розповів, хто дав "дозвіл" Путіну на повномасштабне вторгнення.

Також "Коментарі" писали, що у Канаді відреагували на ядерні погрози Путіна.