Третю штурмову розривають на шматки: із Донеччини забирають військову еліту

Сирського звинуватили в тому, що він нібито навмисно «розірвав» Третю штурмову бригаду

Нардеп Мар’яна Безугла розповіла, про результати візиту в Донецьку область. За її словами, за Часовим Яром фортифікацій немає, Костянтинівка та Курахове не підготовлена до оборони. Селидове, каже політик, всередині міста було абсолютно не готове до оборони, зараз гарячково намагаються щось зробити.

"За Вугледаром рубежів немає, а створений Сирським хаос у 72-й бригаді через зняття комбрига на піку наступу росіян і непріоритетне поповнення пріоритетного підрозділу робить тепер втрату Вугледара питанням часу", - відзначила нардеп.

Більше того, за її інформацією, Третю штурмову бригаду головком Олександр Сирський нібито навмисне розірвав на шматки, коли там почали піднімати питання, що мають діяти як єдиний злагоджений штурмовий підрозділ. Безугла стверджує, що командира 110-ї окремої механізованої бригади, який керував підрозділом з самого початку в Авдіївці і фактично сформував одну з найкращих сухопутних бригад, зняли.

"Єдине підсилення, яке відправляють на Донецьку і Харківську області, — це новостворені бригади "зомбі" з мобілізованих людей, які не брали участі в боях і тікають через страх та ненавченість. Еліту українських військ звідси забрали! При цьому тисячі військовослужбовців залишаються в тилу, в численних нагромаджених штабах та роздутих підрозділах", - заявила нардеп.

За її словами, навколо Покровсько-Мирноградської агломерації зараз споруджують фортифікації, і це — найсучасніше з того, що було зроблено за часи повномасштабного вторгнення. Однак, говорить нардеп, такі фортифікації в абсолютній більшості вже не мають жодного зв’язку з Генштабом ЗСУ, адже є продуктом горизонтальної координації військових адміністрацій, місцевих підрозділів, інженерів різного "походження", командування східним фронтом "Хортиця" та благодійників, які свідомо обходять застарілі й відірвані від реальності інструкції, спущені з вищих військових штабів.

"Розрив між київськими військовими штабами та полем стався. Тут не готові здавати росіянам Донеччину, там — не знають, що таке реальність", - додала нардеп.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що Вугледар опинився під загрозою оточення.