Треба врятувати людей: у США Зеленський висловився щодо замороження війни

Президент вважає, що партнери України мають змусити РФ припинити війну

Президент України Володимир Зеленський під час виступу в Інституті Рональда Рейгана у Вашингтоні пояснив, чому категорично проти замороження війни з Росією.

Зокрема, у Зеленського запитали, чи залишається відновлення контролю України над кордонами 1991 року метою та чи можливе припинення війни шляхом переговорів.

Президент наголосив, що найкращим шляхом завершення війни є організація другого Саміту миру та підготовка відповідного плану. Водночас, на його думку, світова спільнота має змусити російського диктатора Володимира Путіна припинити війну.

"Це найкращий шлях. І коли ви говорите про території, ви повинні знати, що у першу чергу, звісно, ми повинні врятувати людей", - сказав Зеленський.

Глава держави також зазначив, що якщо російські окупаційні війська залишатимуться на українській території, це означатиме заморожений конфлікт. При цьому він підкреслив, в Україні не хочуть, щоб кремлівський диктатор Путін та його війська залишалися на українській території.

У цьому контексті Зеленський підкреслив, що під час замороженого конфлікту, Путін підготується і знову нападе на Україну, це буде просто питанням часу.

У Зеленського уточнили, чи має він на увазі, що потенційна угода з Путіним не спрацює так само, як не спрацювала Мюнхенська угода з Гітлером у 1938 році.

"Мені здається, що йому подобається процес. Це є проблемою. Йому подобається процес. Для нього не важливо, що окупувати. Йому подобається процес і це його історія", - сказав Зеленський.

В цьому контексті президент навів приклад політичної окупації Білорусі, яку, на його думку, вже здійснив Путін.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що протягом останнього часу в Україні та світі все частіше почали говорити про мир з РФ та заморожування війни. Особливо активізувалися ці розмови після терористичного удару Росії по дитячій лікарні "Охматдит".