The Telegraph пояснив, чому Захід не може поступитися Путіну Україною

Путіну дуже важливо отримати ресурси України.

Повна окупація України надзвичайно збагатила б Росію. Як передає портал "Коментарі", таку думку висловила економічний оглядач Ліліан Бівінгс, пише The Telegraph.

Експерт вважає, що захоплення України надзвичайно збагатило б Росію, адже "цей новий, багатший і потужніший Кремль буде добре оснащений для майбутньої агресії та економічного шантажу Заходу".

"Газовий шантаж Росії після повномасштабного вторгнення є хорошим показником того, що буде, якщо Путін досягне свого. Ударні хвилі повного контролю над Україною Росією відчувалися б не просто відразу. Вони розвиватимуться протягом років і десятиліть, торкаючись усіх куточків землі та сіючи хаос у світовій економіці", - зазначає автор.

Крім того, на її думку, у разі перемоги над Україною Росія взяла під повний контроль чорноморські порти країни, через які експортується зерно, яке може прогодувати 400 мільйонів осіб. Все зерно, зібране українськими фермерами та призначене для відправлення з цих портів, тепер належало б Росії. Кремль міг забрати його собі чи відправити союзникам. Вкрадене зерно з окупованих територій вона вже відправила своїм друзям у всьому світі, йдеться у матеріалі.

За припущеннями аналітика, іншим наслідком ймовірного захоплення України є те, що Росія отримає повний доступ до військово-промислового комплексу, який будував Київ протягом останніх двох років.

"Все це належало б Росії - яка, відколи захопила Україну, стоїть буквально біля воріт ЄС. Росія та її друзі можуть продати зброю та її частини нечесним особам по всьому світу. І якщо вони захочуть використати це проти НАТО, вони також мають такий варіант", - розмірковує Бівінгс.

За її словами, відмова від України означала б зробити Росії "подарунок епічних масштабів". Саме тому "кожний кілометр, здобутий Росією на полі бою під час її просування на захід, наближає Кремль до цієї найвищої нагороди".

Читайте також на порталі "Коментарі" - головні очікування від червня: що зміниться у військовому, політичному та дипломатичному плані.