The Economist назвав єдиний спосіб припинити війну в Україні

Автори The Economist вважають, що для перемоги Україні та Заходу потрібно терміново змінювати курс, інакше "буде гірше"

Наразі настав той час, що в першу чергу президенту України Володимиру Зеленському потрібно визнати, що в нього "немає ні людей, ні зброї", щоб "вигнати Росію з усієї території, включно з Кримом". Зеленський повинен "прийняти цю похмуру правду". Далі черга за західними партнерами Києва. Їм потрібно перестати займати помірну позицію, зробивши все, щоб головна мета війни стала досяжною, а це можливо тільки, забезпечивши ЗСУ всією необхідною зброєю і надавши українцям стійкі гарантії безпеки. Як інформує портал "Коментарі", про це пише The Economist.

Видання зазначає, що єдиний спосіб припинити бойові дії і забезпечити ці гарантії безпеки – позбавити Москву будь-якої перспективи подальшого просування на полі бою, продемонструвавши марність подальших великих наступів.

"Це потребуватиме великих поставок зброї, про яку просить Зеленський. Україні потрібні ракети великої дальності, які можуть вражати військові цілі в глибині Росії, і засоби ППО для захисту її інфраструктури. Що особливо важливо, їй також необхідно виробляти власну зброю", - додали в The Economist.

Автори матеріалу вважають, що другий спосіб зробити оборону України надійною – членство в НАТО просто зараз. Акцентується, що відповідну позицію має зайняти президент США Джо Байден.

"Більш тверда обіцянка членства в НАТО допомогла б Зеленському перевизначити перемогу; реальна військова мета стримає Росію; НАТО виграє від оновленої військової промисловості України. Розробка нового плану перемоги вимагає багато чого від Зеленського і західних лідерів. Але якщо вони заперечуватимуть, то призведуть до поразки України. І це буде набагато гірше", - резюмували в The Economist.

Читайте також на порталі "Коментарі" - на Заході розповіли, як Зеленський придумав покласти край війні, не складаючи зброї.

Також видання "Коментарі" повідомляло – це не так перемога, як план виживання: The Times розкрив деталі плану Зеленського.