Території в обмін на членство в НАТО: голова Міноборони відреагував на ідею

Коли стане питання щодо обміну окупованих територій на членство України в НАТО, Умєров пригрозив зробити "дуже погані речі"

Міністр оборони Рустем Умєров пообіцяв зробити "дуже погані речі", якщо йому хтось запропонує обміняти окуповані території України на членство в НАТО. Як передає портал "Коментарі", свою заяву глава Міноборони зробив у коментарі журналісту Радіо Свобода.

Рустем Умєров заявив, що не чув, щоб Захід пропонував Україні членство в НАТО в обмін на території.

"Якби таке було, я точно зробив би дуже погані речі", - сказав міністр оборони.

Раніше в інтерв'ю "Financial Times" президент Володимир Зелеєнський заявив, що ті чиновники на Заході, які просувають угоду, за якою Київ обмінює окуповані Росією території на членство в НАТО, ні про що таке прямо не говорили з Україною.

"Люди ніколи не говорили цього [нам]. Люди бояться говорити [мені]", — сказав він, закликавши цих чиновників "викласти це на стіл, відкрито нам. Не через якусь третю сторону. Поговоріть з нами", – зазначив український лідер.

Володимир Зеленський сказав, що він відкритий для мирних пропозицій від інших країн, якщо вони є "реальними" і не спрямовані на підрив підтримки його власних планів.

Читайте також на порталі "Коментарі" - міністр оборони Рустем Умєров, реагуючи на заяву представника радника президента, що США нібито наполягають на зниженні віку мобілізації до 18 років, заявив, що мобілізація в Україні відбувається відповідно до чинного законодавства. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє "Радіо Свобода".