Тепер біда не лише від "Шахедів": у ЗСУ розповіли, чим росіяни дедалі частіше атакують Україну

Росіяни все частіше використовують дешеві БПЛА, зокрема "Гербера"

Російські загарбницькі війська дедалі частіше, крім "Шахедів", використовують дрони невстановленого типу. Але вони часто потрапляють під вплив українських засобів радіоелектронної боротьби і падають на землю, не завдаючи шкоди. Як повідомляє портал "Коментарі", про це в інтерв'ю "УП" розповів в.о. начальника управління комунікацій командування Повітряних сил ЗСУ полковник Юрій Ігнат.

Зокрема, Ігнат оцінив результати протиповітряного бою в ніч проти 5 жовтня. Він уточнив, що нині було збито лише три "Шахеди", решта 10 БпЛА були локально втрачені у південних та північних регіонах. З високою ймовірністю, це могли бути дрони інших типів, ідентифікація яких, при виявленні, проводиться фахівцями землі.

Зокрема, росіяни все частіше використовують дешеві БпЛА, зокрема "Гербера", які виробляються ворогом у трьох варіантах: дрон радіоелектронної розвідки, камікадзе, чи хибна мета. Як писало видання Defence Express, це дрон, який має фюзеляж із пінопласту і зібраний із досить низькою культурою виробництва, тому може "припиняти своє існування" самостійно, тобто падати.

У той же час Повітряні сили нагадують, що будь-яка повітряна мета ворога - лише точка, маркер на моніторах ППО, точно з'ясувати, що саме летіло і яке було корисне навантаження, можна лише уламками на землі.

У Повітряних силах також пояснили, що термін "локаційно втрачено" використовується щодо тих цілей термін, який зникає з радарів, а це, у свою чергу, означає, що вони або вичерпали запас палива, або впали під впливом засобів РЕБ Сил оборони.

Читайте також на порталі "Коментарі" – окупанти змінили тактику застосування ударних дронів: наслідки масованого обстрілу Києва.

Також видання "Коментарі" повідомляло – Китай зазнає в Україні бойових дронів: скандальних подробиць.