Такого за десятиліття не бачила жодна країна світу: як Росія готується до контрнаступу ЗСУ

У британській розвідці зазначають, що лінії оборони росіян наголошують на страху великого прориву ЗСУ

Оборонні споруди, які побудували окупанти, наголошують на їхньому глибокому занепокоєнні тим, що українські війська можуть здійснити великий прорив, але частково також служать просуванню наративу про "загрозу" з боку України та НАТО. Як передає портал "Коментарі", про це йдеться у розвідувальному огляді Міноборони Великобританії.

У відомстві зазначають, що з літа 2022 року Росія збудувала одні з наймасштабніших систем військово-оборонних споруд, які за багато десятиліть не бачила жодна країна світу. Ці оборонні споруди знаходяться не лише поблизу нинішньої лінії фронту, а й глибоко у глибині територій, які зараз контролюються Росією.

Знімки показують, що загарбники доклали особливих зусиль для зміцнення північного кордону окупованого Криму, зокрема за допомогою багатошарової оборонної зони біля села Медведівка.

Росія також викопала сотні кілометрів траншів у глибині міжнародно визнаної російської території, зокрема у Білгородській та Курській областях.

"Ці оборонні споруди наголошують на глибокому занепокоєнні російських лідерів тим, що Україна може зробити великий прорив", – йдеться у британському звіті.

"Втім, деякі роботи, ймовірно, були замовлені місцевими командирами та громадянськими лідерами у спробах просунути офіційний наратив про те, що Росії "загрожують" Україна та НАТО", - зазначає британська розвідка.

Читайте також на порталі "Коментарі" - Росія знову атакувала Україну ракетами: як спрацювала ППО.

Також видання "Коментарі" повідомляло – травень розпочався для України з чергового ракетного обстрілу з боку РФ. Тим часом триває підготовка до контрнаступальної операції ЗСУ та надмірно активно обговорення цього. Які очікування від травневої ситуації на всіх фронтах (військовий, зовнішньополітичний) російсько-української війни? Видання "Коментарі" із цим питанням звернулося до експертів.