Світ вступив у нову світову війну: французький філософ розповів, що відбувається

За словами Бернара-Анрі Леві, головні лінії фронту – це Україна та Ізраїль, а Тайвань незабаром стане третім фронтом.

Французький філософ та воєнний кореспондент Бернар-Анрі Леві заявив, що світ уже вступив у нову світову війну. Цю думку він висловив в інтерв'ю для Politico, де пояснив, що США та їхні союзники зараз перебувають під тиском з боку "слабкого, але дедалі більш згуртованого фронту", до якого належать Китай, Росія, Туреччина, Іран та радикальний іслам.

За словами Леві, нова світова війна вже розпочалася і перебуває на ранній стадії. Він виділяє Україну та Ізраїль як головні фронти цього конфлікту, а Тайвань, на його думку, скоро може стати третім осередком протистояння.

Щоб підтвердити свою точку зору, Леві запросив журналістів вирушити з ним на передову в Україні, аби вони особисто переконалися в реаліях цієї війни.

"Я просто рекомендую вам наступного разу поїхати зі мною на передову в Україні, і ви побачите, чи я граю роль".

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Трамп знову заговорив про Третю світову війну. Кандидат у президенти США від Республіканської партії Дональд Трамп заявив, що конфлікти на Близькому Сході можуть перерости у третю світову війну, якщо він програє вибори 2024 року.

Зазначається, що Дональд Трамп зробив це зауваження під час зустрічі з прем'єр-міністром Ізраїлю Біньяміном Нетаньяху у Флориді. Екс-глава Білого дому сказав журналістам, що ймовірна кандидатка в президенти від демократів Камала Гарріс "гірша" у питаннях Близького Сходу, і заявив, що війна Ізраїлю з ХАМАСом у Газі може перерости у ширший регіональний конфлікт, якщо вона змінить Джо Байдена.

Ці слова пролунали на тлі дипломатичного спалаху між Гарріс і Нетаньяху, який відбувся після їхньої зустрічі в четвер.