Супрун: Роками антикорупціонери формували "корупційний імідж" України у світі. Через це не маємо зброї

Уляна Супрун, ексміністерка охорони здоров’я України, визнала, що робота так званих антикорупціонерів була направлена проти інтересів України. Про це вона заявила в інтерв’ю журналістці Юлії Бориско

Уляна Супрун назвала дві причини, чому Україні не вдається переконати західних партнерів надати більше зброї. Перша — вплив Росії на західні уряди і суспільства, над яким країна-агресорка працювала впродовж десятиліть.

Друга — так звані антикорупціонери, які підривали імідж України у світі. Відтак, поки РФ вибудовувала свою репутацію у західних демократіях, репутацію України знищували її ж представники.

"Ми підсилювали це. Коли їздили в західні країни і самі ж казали, які ми корумповані. Наші організації їздили туди і казали: “Всі в Україні корумповані, треба все змінювати”. Починається повномасштабна війна, ті самі люди їдуть у Вашингтон і кажуть: “Давайте нам все”. Почекайте, ви ж найбільш корумпована країна. Ви самі нам казали не довіряти вашим урядовцям, а тепер ви хочете, щоб ми їм довіряли?",
— сказала Уляна Супрун.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав про те, що західні партнери насторожено ставляться до надання Україні допомоги через те, що начебто в країні величезна корупція, і вона може бути розкраденою. Зокрема, неодноразово з’являлися заяви про те, що в Україні розкрадають військову допомогу, в тому числі і зі Сполучених Штатів.

Після таких заяв координатор Білого дому Джон Кірбі навіть був вимушений виступити із заявою про те, що перевірки не виявили жодних фактів того, що в Україні зловживають допомогою. Зокрема, він розповів, що вся надана Україні допомога від США використовується за призначенням, а адміністрація Байдена не виявила ознак зловживань під час перевірок. Кірбі також наголосив, що Україна з розумінням ставиться до ідеї підзвітності. Крім того, українські фахівці працюють разом з американськими у Києві для контролю допомоги від США.