Строковики не справляються: кого Кремль перекидає до Курської області, щоб зупинити ЗСУ

У Курську область проти ЗСУ перекидають ПВК "Вагнер"

Російське командування прийняло рішення перекинути найманців приватної військової компанії "Вагнер" до Курської області (РФ) для опору ЗСУ. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пишуть російські пропагандистські ЗМІ.

Зазначається, що про перекидання підрозділів "вагнерівців" повідомив "військор" Єгор Гузенко. Зазначається, що він опублікував відеозапис із найманцями, підписавши його словами: "Я казав, що будуть хороші новини? Так от вони вам. У Росію повертаються бійці ПВК "Вагнер"... Скоро розповім про подальші сюрпризи".

На згаданому відео нібито представники ПВК підтверджують, що повертаються до РФ – Курської області.

"Скоро прийдемо. Буде спекотно, але ми з вогнегасниками", - заявив один із бойовиків.

Водночас, як пише "База" з посиланням на інших російських "воєнкорів", зараз частина Суджі, в якій точаться стрілецькі бої, перебуває під контролем України.

"Українські формування зайняли західну половину Суджі. Зараз лінія бойового зіткнення проходить районом греблі - вона є низовиною, через яку протікає досить невелика річка Суджа", - заявив "військор" Михайло Зінченко.

Читайте також на порталі "Коментарі" – незважаючи на третій рік повномасштабної війни в Україні, Європа все ще залежить від російського газу. Так, за останні дні транзит російського "блакитного палива" через українську газотранспортну систему знизився до 37,25 млн куб м. Про це свідчать підтверджені номінації "Оператора ГТС України" в точці входу "Суджа", пише ExPro.

Порівняно з попереднім днем обсяги транзиту скоротилися на 6%. Це найнижче значення транзиту з 1 травня 2023 року.

Традиційно обсяги транзиту російського газу через Україну становили близько 42-42,4 млн куб м на добу. Наразі причини скорочення транзиту невідомі. Напередодні в "Операторі ГТС України" повідомили, що транзит російського газу відбувається у штатному режимі. У середу 7 серпня у телеграм-каналах з'явилася інформація, що Збройні сили України взяли під контроль газовимірювальну станцію "Суджа" у Курській області РФ.

Згодом з'явилася непідтверджена інформація, що ЗСУ контролюють населений пункт Суджа.