Страх нікуди не зник: ЗМІ дізналися, чому союзники не налаштовані на перемогу України

Politico дізналася, чому США збивають ракети в Ізраїлі, а в Україні – ні

У багатьох українців резонно виникає питання, чому США без жодного побоювання допомагає Ізраїлю збивати іранські ракети і при цьому геть-чисто відкидає навіть саму ідею допомоги Україні в цьому. Відповідь на це питання полягає в тому, що Росія озброєна ядерною зброєю, а Іран – ні. І це для США вагомий аргумент. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише "Politico".

ЗМІ зазначає, що старший помічник Сенату США, який працює з питаннями України, заявив про набагато більший ризик, якщо США збиватимуть ракети над Україною, як над Ізраїлем.

"Жорстка відповідь, яка українцям, можливо, не сподобається чути, але, на жаль, правдива, полягає в тому, що ми можемо ризикнути збити іранські ракети над Ізраїлем, не спровокувавши пряму війну з Тегераном, яка може призвести до ядерної війни", - сказав старший помічник Сенату США.

Двоє чиновників адміністрації президента США Джо Байдена на умовах анонімності висловили те саме.

Як зазначає Politico, відправка американських військ для збивання російських ракет над Україною може спровокувати пряме військове зіткнення між двома великими ядерними країнами світу на тлі Великої війни в Європі з часів Другої світової війни - з "потенційно-апокаліптичними наслідками". На Близькому Сході США можуть збивати ракети над Ізраїлем, не спровокувавши війну з ядерним противником.

Читайте також на порталі "Коментарі" - у планах Вашингтона немає рішення щодо розміщення системи перехоплення ракет середньої дальності THAAD на території союзників по НАТО в Європі. Причина в тому, що війни в Ізраїлі та в Україні відрізняються своєю суттю. Таке заявила під час брифінгу у Пентагоні зробила заступник прес-секретаря Міноборони США Сабріна Сінгх.