Стало відомо, за якого сценарію на Україну почнуть тиснути, щоб вона здалася Путіну

Україна має зробити кілька кроків, щоб її не змушували здатися Путіну

У політичному житті минулого місяця сталося кілька важливих подій, каже політолог Олексій Копитько. По-перше, за його словами, кремлівський диктатор Володимир Путін "мигнув" і викотив свої "мирні" вимоги, які всі відкинули, навіть Дональд Трамп.

"Явна штанга. Зіпсувати саміт миру не вдалося. Також росвождь здійснив візит до КНДР, що зняло останні питання, в якій лізі він збирається грати. І спамив погрозами на тему ЯО. Що раніше зазвичай збігалося із неуспіхами РФ на фронті", - каже експерт.

Тепер, на його думку, росіяни або мають показати щось вражаюче на полі бою, або уточнювати свою позицію у бік ослаблення.

Крім того, наголосив Копитько, домінантною тезою стало "припинення" війни, і це слово застосовують навіть українські дипломати.

І ще, каже політолог, на дебатах Трамп-Байден наочно позначено перспективу, що до листопада радикальних кроків не передбачається. А ось із листопада вже можливі якісь новації, зокрема – переговори про початок реальних переговорів, додав експерт.

За його словами, суть роботи найближчими місяцями – вийти до листопада у максимально сильну позицію.

Вона визначатиметься: здатністю успішно оборонятися всю зиму; здатністю пройти зиму без гуманітарної кризи

"Якщо ми не продемонструємо готовність щодо цих двох позицій – у переговорах "світова спільнота" тиснутиме на нас (щоб ми здавались). Якщо підготуємось – на Путіна (щоб він не ліз далі і знижував планку вимог)", - заявив Копитько.

При цьому він підкреслив, що ситуація на фронті, в економіці, соціальній сфері – найважча. Але можливості оборонятися не втрачені, потреби погоджуватися на будь-які умови теж немає, додав експерт.

"Подолати нашу армію росіянам не вдається. Влітку вони продовжуватимуть витрачати величезні зусилля на підрив волі до опору в тилу, на зрив підтримки військових, на внутрішній роздрай та гальмування зовнішньої допомоги", - додав Копитько.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що президент Зеленський назвав головну умову для перемоги.