Стало відомо, яку стратегію використовують окупанти, щоб максимально виснажити ЗСУ

Російські окупанти використовують стратегію повзучого наступу, щоб максимально досягнути своїх цілей, сказав в ефірі Еспресо військовий експерт Сергій Згурець

Військовий аналітик Сергій Згурець повідомив, що російська армія продовжує застосовувати тактику повільного просування вздовж всієї лінії фронту в Україні. Він зазначив, що наступальні дії окупантів почалися в жовтні 2023 року.

Зараз, каже експерт, мова йде про новий етап наступу. За його словами, російські окупаційні війська щодня намагаються скористатися перевагою в живій силі для просування на фронті. Довжина фронту збільшилась і тепер перевищує 930 км. Згурець каже, складається враження, що окупанти прагнуть максимально використати можливість, яка виникла через затримку постачання американської військової допомоги Україні.

За його словами, росіяни використовують артилерію та живу силу для тиску на українську оборону.

Військовий експерт підкреслив, що російські війська продовжують реалізовувати стратегію повзучого наступу. Зокрема, вони за допомогою артилерії та живої сили намагаються прорвати українську оборону. Через це, за оцінками військових експертів та військово-політичного керівництва України, наразі на фронті дуже складний період, підкреслив Згурець.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що минулого тижня російським загарбникам вдалося прорвати оборону українських військових та захопити деякі позиції на Торецькому напрямку. Цю інформацію підтверджують як народні депутати, так і військові аналітики. Зокрема, нардеп Роман Костенко повідомив, що ворог, дійсно, має успіхи на Торецькому напрямку. При цьому він підкреслив, що ворог намагається розтягнути сили ЗСУ та захопити основні логістичні шляхи.