Стало відомо, яких перемовин про мир хоче Україна: коли на них піде Путін

Операція ЗСУ у Курській області наочно продемонструвала, яких перемовин з Росією хоче Україна

Кремлівський диктатор Володимир Путін хоче миру, бо його ресурси обмежені і поступово вичерпуються, як технічні, так і економічні з людськими, вважає політолог Юрій Богданов. Про перегріту російську економіку Набіулліна волає вже напряму, додав він.

При цьому експерт вважає, що Путіну для збереження власного режиму і можливості перевести країну з військових рейок на відносно мирні потрібні дві умови: фіксація політичної перемоги - щоб війна не була даремною. При цьому, другою умовою є зняття санкцій і вихід зі стану обмеженої ізоляції, щоб можна було нормалізувати економіку.

"Досягти цих двох цілей одночасно можна лише якщо Україна де-факто капітулює: визнає втрачені території і поступиться ще не окупованими Запоріжжям, Краматорськом, Херсоном, погодиться на принизливий нейтральний статус і стане буфером, який потім звалиться в орбіту Путіна. Навіть без війни", - говорить експерт.

Саме тому, додає він, Путіну треба, щоб або Україна впала і не зуміла продовжити війну, або щоб “Захід натиснув на Україну і змусив її підписати капітуляцію”.

"На це Путін і його військова, дипломатична, пропагандистська машини працювали. Використовувалася нормальна комбінація тиску на фронті в умовах кризи західних постачань (яку почали долати тільки зараз), терору в тилу і інтенсивних інформаційних атак. Допомога, зрештою, поїхала, мобілізація масштабувалася, а інтенсивна атака зрадою з усіх фронтів не досягла мети". – вважає політолог.

При цьому Богданов зауважив, що наступ ЗСУ у Курській області наочно продемонстрував яких перемовин хоче Україна: як мінімум рівноправних.

"Бо щоб Путін або його наступники пішли на справедливий мир, він має боятися програти або фактично програти. Для нього поразка - це, в першу чергу, про політику. А це можливо лише коли або ситуація на фронті для ЗС РФ стає загрозливою і лише високі політичні ризики для Путіна, або коли потенціал ЗС РФ виснажується настільки, що продовжувати далі війну для Росії буде неможливо. Тоді економічну, соціальну, політичну стійкість режиму буде поставлено під питання", - заявив експерт.

При цьому він переконаний, що цей момент реально може настати абсолютно раптово для всіх.

Нагадаємо, портал "Коментарі" повідомляв, що Лукашенко вчергове закликав Росію і Україну провести мирні переговори і завершити війну.