Стало відомо, як російські загарбники потрапили у "котел" в Вовчанську

Російські загарбники потрапили у «котел» після невдалої спроби форсувати річку Вовча, відзначив в ефірі Freedom Денис Попович

Війська Російської Федерації продовжують наступальні дії в районі Вовчанська Харківської області, проте ситуація поступово змінюється на користь Сил оборони України. ЗСУ вже вдалося провести контратаки і звільнити деякі позиції від російських окупантів, повідомив військово-політичний аналітик Денис Попович.

Попович прокоментував ситуацію із заблокованою групою російських окупантів на території Вовчанського агрегатного заводу. За його словами, це сталося після невдалої спроби форсувати річку Вовча.

“Їх там відкинули й таким чином росіяни осіли на позиціях на агрегатному заводі. Ситуація там була динамічна. Окупантів намагалися деблокувати й намагаються це робити. Намагалися їм за допомогою дронів щось скидати й таким чином підтримувати їхнє існування. Але мені здається, що їхній долі не позаздриш. Тому, так чи інакше, очікуватимемо хороших новин у цьому плані — щодо подальшої долі цих людей”, - зазначив Попович.

Аналітик вважає, що це свідчить про поступове покращення ситуації на півночі Харківщини для ЗСУ. При цьому, за його словами, мова йде не тільки про Вовчанськ, де загарбників відтісняють з вулиці на вулицю, але й інших локацій у Харківській області, де ЗСУ також проводять контратакувальні дії.

При цьому Попович наголосив, що ворог не відмовився від своїх цілей на Харківському напрямку, однією з яких є створення так званої буферної зони. За його словами, захоплення Вовчанська - це одна з цілей. Інша мета — наблизитися до Харкова для обстрілів міста зі ствольної артилерії.

Окрім того Попович підкреслив, що ворог хоче створити буферну зону не тільки в Харківській, а й у Сумській області і це було прямо сказано кремлівським диктатором Володимиром Путіним. Тому війська РФ продовжуватимуть перекидати сили на цей напрямок.

Попович каже, що не варто очікувати ослаблення штурмових дій з боку ворога на Харківщині.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, чи будуть окупанти визволяти своїх військових із "вовчанського котла".