Стало відомо, як росіяни полюють на "Патріоти" і чому їм вдається їх пошкодити (ВІДЕО)

Росіяни хваляться, що нібито поцілили в ЗРК «Патріот» в Дніпропетровській області

Росія продемонструвала відео, на якому нібито знищила ударом "Іскандеру" в Дніпропетровській області ЗРК Patriot. Як відзначив військовий Юрій Касьянов, росіяни, ймовірно, поцілили по макетах. Втім, він пояснив, чому таке могло трапитися.

За його словами, розвідувальний безпілотник ворога коригує удар на відстані 90 км від лінії фронту. Як каже Касьянов, просто не може бути такого, що його не засікли засобами радіоелектронної розвідки (РЕР), бо передаючи відеосигнал, він випромінює електромагнітне випромінювання, яке легко фіксується.

"Чому у такого дорогого комплексу немає своїх штатних реровців, або немає доступу до інформації РЕР - це питання. Повторюється трагічна історія ударів по аеродромах у Полтаві та Дніпрі і по комплекусу С-300 під Дніпром", - відзначив Касьянов.

Втім, за його словами, можна припустити, що військові знали, що в небі літає ворожий безпілотник, який становить загрозу для Петріота. У такому разі треба було терміново залишати позицію, переміщати техніку в безпечне місце, йти з-під удару, причому не колоною, а по одній-дві машини, без зволікання.

"Чому цього не було зроблено - друге питання. Може, ракетники сподівалися на те, що зможуть збити всі іскандери? На війні такі надії працюють слабо", - відзначив військовий.

Окрім того, він додав, що комплекси такого класу і такої вартості (і дефіцитності) мали б прикривати якісь "Буки" або "Стріли", а ще краще SAMP/T, щоб не допустити ворожі БПЛА в район розгортання "Патріота".

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що у ВР заявили про те, що нібито ворог зумів пошкодити черговий "Патріот".