Стало відомо, як РФ може застосувати війська, які збирає на кордоні із Сумщиною

Терористична Росія може використати війська, які збирає на кордоні із Сумською областю, кількома способами, відзначив в ефірі Freedom військовий експерт Іван Ступак

Є інформація про те, що у російських селах у прикордонні з Сумської областю спостерігається формування ударних груп із техніки та особового складу. Як відзначив військовий експерт, колишній співробітник СБУ Іван Ступак ці ворожі сили можуть бути використані у трьох сценаріях.

Зокрема, каже експерт, згідно із першим сценарієм, цих російських військових можуть відправити для підсилення ворожого наступу на Харківському напрямку у район Вовчанська та Липців. Ступак нагадав, що наступ тут продовжується із 10 травня.

Другий сценарій передбачає відкриття третього напрямку наступу у Харківській області. А згідно із третім сценарієм – ворог може посунути наступом на Сумську область.

"Тому ми повністю дивимося, спостерігаємо, як вони реагують і куди формуються”,
- підкреслив Ступак.

При цьому експерт вважає, що треба також спостерігати за територією Білорусі, хоча він все ж вважає, що звідти наступ малоймовірний.

За його словами, так званий президент Білорусі взагалі не є налаштованим на цю війну.

Ступак підкреслює, що Лукашенко, буцімто, чудово усвідомлює, що третина його економіки перебуває у безпосередній близькості від України, і в разі вторгнення Україна перетворить на попіл найбільші підприємства Республіки Білорусь.

"І Лукашенко розуміє, що для захисту йому доведеться роздавати зброю своїм громадянам",
- підкреслив Ступак.

При цьому, за його словами, Лукашенко цього робити зовсім не хоче, оскільки прекрасно розуміє, у чий бік вона може бути розвернута.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що на Харківському напрямку окупанти ввели в бої свої основні резерви.