Стало відомо, як РФ хоче змусити Україну завершити ганебну для неї "Курську операцію"

РФ через події на Запорізькій АЕС хоче, щоб Захід змусив Україну завершити «Курську операцію»

Директор енергетичних програм Центру Разумкова Володимир Омельченко вважає, що Росія, спричинивши пожежу на Запорізькій атомній електростанції, намагалася привернути увагу міжнародної спільноти та здійснити тиск на Україну з метою завершення "Курської операції". Цю думку він висловив в ефірі телеканалу Еспресо.

Омельченко пояснив, що пожежа виникла на градирні, яка розташована приблизно за 1,5 кілометра від шостого енергоблоку ЗАЕС і використовується для охолодження води. За його словами, градирня не несе серйозної небезпеки, оскільки її конструкція складається з порожнини, де циркулює лише вода та повітря, що проходить через спеціальні отвори для охолодження.

"Я вважаю, що це був спланований захід РФ, щоб продемонструвати у світі такий піар-ефект з метою звинувачення України та застосувати тиск з вимогою закінчити так звану Курську операцію", - заявив Омельченко і додав, що саме в цьому і був основний план Росії.

Він також зазначив, що наразі пожежа не становить загрози та не несе радіаційної небезпеки.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що російські окупанти влаштували пожежу на території Запорізької атомної станції. Україна очікує на реакцію миру та Міжнародного агентства з атомної енергії. Глава держави Володимир Зеленський зазначив, що зараз показники радіації в нормі, але ситуація на ЗАЕС не може бути в нормі, доки її незаконно контролюють російські терористи та використовують для шантажу і України, і всієї Європи, і світу.

При цьому кремлівський диктатор на тлі провокації на ЗАЕС заявив про те, що він хоче будувати "безпечний світ".