Стало відомо, як можна мобілізувати дітей-мажорів: чи піде влада на цей крок

З допомогою функціоналу застосунку «Резерв+» можна розсилати електронні повістки, і вони дійдуть до дітей мажорів, вважає адвокат Юрій Танасійчук

У Верховній Раді заявили про те, що електронних повісток у додатку "Резерв+" не буде. Проте юрист Юрій Танасійчук вважає таке рішення помилковим.

За його словами, не зрозуміло, навіщо було створювати застосунок, якщо не доповнювати його функціоналом та не використовувати всі його можливості.

"Крім того, це тільки негативно вливає на комунікацію суспільства з урядом з міністерством оборони чесну комунікацію. Бо в електронний кабінет повістка може прийти дітям-мажорам, людям, які іншим телефонним правом користуються",
- відзначив адвокат.

Саме тому він переконаний, що, очевидно, з таких міркувань частина народних депутатів виступає категорично проти розсилання електронних повісток.

"Я не бачу в цьому жодних законодавчих обмежень, які би не дозволяли цей інструмент ввести",
- додав Танасійчук.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що за словами народного депутата Федора Веніславського, електронних повісток в додатку "Резерв+" не буде. За його словами, це питання викликало широкі та жваві дискусії під час обговорення закону про мобілізацію. Саме тоді парламентарі виробили компромісне рішення, суть якого якраз і полягає в тому, що електронних повісток громадянам надсилати не будуть.

Окрім того, як повідомив Веніславський, в законі про мобілізацію не регламентували можливість направлення через електронний кабінет будь-яких повідомлень або направлень на ВЛК. Тому з погляду закону направляти на ВЛК через електронні засоби комунікації неможна. Також член профільного комітету Ради розповів, що поки що немає жодних підстав для збільшення 60-денного терміну для оновлення військово-облікових даних.