Стало відомо, скільки територій на Харківщині окупувала РФ: чим це загрожує

Росія окупувала у Харківській області 170 квадратних кілометрів територій, відзначив в ефірі 24 каналу колишній співробітник СБУ Іван Ступак. Якщо окупанти там почнуть окопуватися, ЗСУ буде важко повернути території

Російські загарбники почали набагато швидше свій наступ на Харківську область, ніж планували раніше, відзначив Іван Ступак. За його словами, загарбники вимушені були змінити свої плани, адже боялися, що Україна от-от отримає західну зброю, тому зможе більш активно знищувати російських військових.

Як відзначив експерт, російським загарбникам вдалося захопити 170 квадратних кілометрів північної частини Харківської області. За його словами, мова йде про значну частину території України.

При цьому експерт відзначив, що якщо російські загарбники почнуть на захоплених територіях будувати окопи, то це означає, що Україна втрачає ці території. За його словами, Силам оборони в перспективі доведеться їх звільняти. А цьому випадку, каже експерт, буде багато втрат серед українських військових та техніки.

Ступак також звернув увагу на те, що російські загарбники планують почати наступ і на Сумську область. За його словам, якщо там ворог повторить свої дії, як у Харківській області, і зможе захопити стільки ж територій, то знову доведеться говорити про неприйняті втрати територій та особового складу.

При цьому експерт додав, що РФ збирає нове угруповання неподалік від Харківської області. Тобто, говорить він, все що там відбувається, може бути тільки першою хвилею наступу. Втім, додав Ступак, наразі достеменно невідомо, куди підуть загарбники – на Харківську область чи Сумську.

Експерт додав, що командування окупаційних військ ретельно відстежує ситуацію в Україні і на основі отриманої інформації і приймає рішення щодо того, коли, де і як наступати.

Ступак попередив, що є загрози того, що росіяни можуть піти у нові наступи і додав, що треба бути готовим до будь-якого розвитку подій.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що окупанти знову посилили штурми Часового Яру.