Стало відомо, скільки та у який спосіб Росія заплатила Ірану за дрони

Росія сплачує Ірану за дрони готівкою і військовими трофеями

РФ передає в Іран готівкові кошти і різні види зброї із Заходу, захоплені в нашій країні, обмінюючи їх на безпілотники, що використовуються для знищення української інфраструктури. Про це інформує Sky News.

Медіа стверджує, що військовим літаком РФ таємно перевезено до іранської столиці готівкові кошти на суму 140 млн євро і три зразки військових трофеїв. Це британська протитанкова ракета NLAW, американська протитанкова ракета Javelin і зенітна ракета Stinger. Як стверджує джерело Sky News, ці боєприпаси були в одній з партій військових озброєнь, що надали Британія і Сполучені Штати українським військовим і захоплені військовослужбовцями РФ.

"Зброю передали іранському Корпусу вартових ісламської революції для вивчення й потенційного копіювання західних технологій. Таке вже траплялося раніше - приміром, у 2011 році іранці захопили американський розвідувальний безпілотник RQ-17 Sentinel і наступного року оголосили, що створюють його копію", - пишуть в своїй статті журналісти Sky News.

За це Росія отримала більше 160 безпілотників, передусім, 100 дронів-камікадзе Shahed-136, 60 малих дронів Shahed-131 та шість Mohajer-6, які здатні скидувати боєприпаси.

Як стверджує джерело цього видання, буквально останніми днями між Іраном та РФ вже досягнуті домовленості про подальші поставки літальних апаратів на суму 200 млн євро. Разом з тим, 20 серпня п'ять російських лайнерів доставили дрони з Тегерану до Росії.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що розвідка США дізналась, що Іран вимагає в Росії в обмін на свою зброю.