Стало відомо, скільки ще років РФ зможе відновлювати втрати без загальної мобілізації

Найближчі два роки РФ зможе відновлювати втрати своєї армії без загальної мобілізації

Попри величезні втрати у живій силі, які російська армія несе в Україні, найближчі два роки у РФ не буде проблем з відновленням підрозділів, не вдаючись до загальної мобілізації.

До відповідних висновків прийшли експерти Міжнародного інституту стратегічних досліджень (ISW).

У доповіді аналітиків ISW вказано, що російські вербувальники на 85% виконують квоти з вербування, які складають на місяць 10 тисяч осіб, яких набирають на службу за контрактом.

Зазначається, що спроможність Росія продовжувати військові операції буде залежати від двох ключових чинників - здатності створити достатню кількість боєздатних підрозділів та обороноздатності України.

При цьому залишається незрозумілим, чи дозволять поточні темпи набору новобранців розпочати Росії більш інтенсивні і масштабні наступальні операції.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що країни Балтії побудують понад тисячу бетонних бункерів на кордонах з Росією та Білоруссю. Лінія оборони країн Балтії буде включати протитанкові міни, рови, колючий дріт і так звані "зуби дракона", а поруч будуть розміщені склади зі снарядами. Будівництво оборонних споруд планують розпочати в січні 2025 року.

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що захищати Україну — обов'язок кожного громадянина, а тому мобілізація засуджених осіб має відбуватися за загальними правилами, а не на добровільній основі, вважає Мін'юст. Міністр юстиції відзначив, що новий законопроєкт про посилення мобілізації, за який парламентарі проголосували у першому читанні, передбачає добровільне залучення засуджених громадян до лав української армії.