Стало відомо, скільки білорусів воює за Україну у війні проти РФ

Доброволець з Білорусі назвав кількість білорусів, які воюють за Україну.

Білоруський доброволець Андрій Кушняров, який проходить службу у батальйоні "Вовки да Вінчі" назвав кількість громадян Білорусі, які долучились до лав ЗСУ та стали на захист України проти російської військової агресії.

Як повідомляє ресурс "Наша Ніва" Андрій Кушняров взяв участь у конференції "Нова Білорусь", де розповів про кількість білорусів, які воювали на боці України.

"За даними на початок року, українську війну пройшло приблизно 1300 білорусів – стільки білорусів було демобілізовано з 2014 року", - сказав Кушняров.

Білоруський доброволець також назвав кількість своїх співвітчизників, які досі перебувають на війні в Україні.

"Станом на початок року в різних частинах ЗСУ служило близько 350 білорусів", - повідомив Кушняров.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Білорусь підписала договори з окупаційною адміністрацією Криму. В Міністерстві закордонних справ України відреагували на такі дії Мінська та заявили, що документи про співпрацю Білорусі та окупаційної влади в Криму стануть доказом для нових санкцій для режиму Лукашенка.

Також "Коментарі" писали про білоруських опозиціонерів, які вказали на тривожні ознаки здоров'я Олександра Лукашенка. За їх словами білоруський диктатор публікує лише оброблені фотографії в мережу, щоб приховати свій стан здоров'я. Крім того, опозиціонер Павел Латушка заявив, що Лукашенко має поганий вигляд на останніх фото та відео додавши, що диктатор хворий на цукровий діабет. Сам же Лукашенко під час відвідин фестивалю у його рідному місті несподівано заявив, що у нього "важкі дні".