Стало відомо, навіщо росіяни хизуються вбивствами українських полонених, зокрема на Курщині

Росіяни просто хочуть зламати волю в українському тилу, щоб було сформовано запит на «мир за будь-яку ціну»

Росіяни знову вчинили військовий злочин – убили полонених, наголосив політолог Олексій Копитько, коментуючи інформацію про те, що ворог міг убити 9 українських військових, які здалися в полон у Курській області.

При цьому експерт нагадав, що вже попереджав про те, що такі звірства російські окупанти випинатимуть з метою зламати волю до опору, насамперед у тилу. Таким чином, каже експерт, ворог хоче позбавити українську армію підтримки та сформувати стійкий запит на зупинку війни за будь-яку ціну.

Як каже Копитько, це одна з ліній гри у безвихідь, яку постійно нав'язує російська пропаганда.

"Реальність у тому, що зупинити війну по-справжньому можна лише тоді, коли Росію до цього змусять обставини. Насамперед – непоправні втрати та ризики дестабілізації. Поки що росіяни можуть давити – вони давитимуть", - каже експерт.

На його думку, свідома демонстрація злочинів, які за логікою треба приховувати – це показник, що РФ зазнає значних труднощів. Навіть стерильна російська соціологія показує спад позитивної оцінки перебігу так званої "спеціальної військової операції".

"Тому Кремль готовий йти на будь-які заходи та будь-які репутаційні втрати, щоб отримати помітний результат до закінчення виборів у США", - додав експерт.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав , що проект DeepState повідомив, що російські окупанти розстріляли 9 українських військових, які здалися в полон у Курській області. У DeepState відзначили, що від своїх джерел в 1 ОТБр отримали інформацію про те, що російські ублюдки 10 жовтня розстріляли дронників та суміжників у районі населеного пункту Зелений Шлях.