Стало відомо, на якому напрямку Росія може використати військових КНДР

Північнокорейські солдати можуть бути використані Росією у Курській області.

Росія та Північна Корея посилюють співпрацю, зокрема повідомлялось про створення окремого "особливого бурятського батальйону", який буде складатись з близько трьох тисяч північнокорейських солдатів. Очільник Центру протидії дезінформації лейтенант Андрій Коваленко розповів, на якому напрямку Росія може використати солдатів КНДР.

За словами Андрія Коваленка, ймовірно, Росія буде використовувати північнокорейських солдатів на своїй території, зокрема у Курській області. Однак згодом, Кремль може розширити їх використання по всій лінії фронту.

"Росіяни можуть застосувати військових КНДР для початку в Курській області, але не виключається, що після російських полігонів декілька тисяч військових КНДР можуть опинитися на тимчасово окупованих територіях України разом з бурятами", - вважає Коваленко.

Нагадаємо, що на початку жовтня українські сили знищили кількох офіцерів КНДР на Донеччині завдавши по позиціях росіян артилерійського удару. Згодом про можливу відправку північнокорейських військ в Україну також заявляв президент Володимир Зеленський, який закликав на це відреагувати міжнародну спільноту.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про реакцію українських військових на можливу присутність військ КНДР на війні в Україні. За їх словами, Путін буде використовувати північнокорейських солдатів, як "гарматне м'ясо", щоб зберегти власні ресурси. Однак навіть незначне збільшення переваги на війні може призвести до прориву українського фронту.

Також "Коментарі" писали про військових КНДР, які втекли перед тим, як потрапити на фронт.