Стало відомо, коли Росія може повторити криваву ракетну атаку по Україні

Як відзначив в коментарі «РБК-Україна» Коваленко, РФ може влаштували подібну сьогоднішній атаку через місяць

Наступна масована ракетна атака РФ по Україні може відбутися через місяць, вважає військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко.

Коваленко вказав на схожість удару 8 липня з атакою на початку червня, коли було використано понад 50 ракет. За його словами, сьогодні у нас 8 липня, тому швидше за все у російських окупантів періодичність масованих атак - місяць.

"Потім через кожні 2-5 днів запускають набагато менше, на мінімальному рівні. Зараз у них така тактика нанесення ударів", - підкреслив експерт.

На його думку, наступна масована атака агресора може статися приблизно за місяць.

"Поки ми фіксуємо, що на початку місяця окупанти починають масовані удари. Але протягом місяця ми будемо бачити, як з періодичністю приблизно в ті ж 2-5 днів вони запускатимуть менший боєкомплект на рівні 5-10, до 15 ракет різної номенклатури ", - сказав Коваленко.

Експерт також пояснив, чому були постійні тривоги та яка мета Росії. Він зазначив, що атака на Київ була масованою та комбінованою, із застосуванням аеробалістичних, балістичних та крилатих ракет, які летіли на столицю з різних напрямків. За його словами, на перший погляд, могло здатися, що вони не були синхронізованими. Але швидше за все такого завдання й не було, бо росіяни хотіли створити постійний хвилеподібний ефект, щоб якомога довше розтягнути елемент терору.

Він додав, що удари були спрямовані також на Кривий Ріг, Дніпро та Слов'янсько-Краматорську агломерацію, що вказує на прагнення Росії до масового терору, а не на тактичну чи стратегічну доцільність.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що у Білому домі відреагували на терор, який Росія влаштувала 8 липня.