Стало відомо, коли РФ перестане наступати в Україні і залишить захоплені території

ЗСУ створюють умови для того, щоб РФ перестала наступати і навіть покинула захоплені території

Росіяни все ж намагаються і далі просуватися на Покровському і Торецькому напрямках. Зокрема, за інформацією військового оглядача групи "Інформаційний спротив" Костянтина Машовця, передові підрозділи 41-ї загальновійськової армії противника зуміли просунутись вздовж дороги Горлівка - Костянтинівка, у центральній частині с.Північне, у бік "танка", а також Центральної міської лікарні м.Торецьк та супермаркету АТБ, але не суттєво.

При цьому, за інформацією експерта, очевидно, що українські підрозділи поступово відійшли зі східної частини Нью-Йорка, однак продовжують утримувати позиції в районі ставків.

"Таким чином, очевидно, українське командування мінімізувало загрозу обходу та оточення своїх підрозділів, які раніше утримували позиції у східній частині Нью-Йорка й загалом - східніше рубежу Неліпівка - Нью-Йорк", - відзначив Машовець.

За його словами, на напрямку "головного удару" передові підрозділи противника хоча й проводили інтенсивні штурмові дії, але останній "успіх" мали лише 10 серпня, та й то, невеликий. Ворог захопив село Іванівка.

"Очевидно, темпи просування противника знову почали падати. Наочне тому підтвердження - противник вже шосту добу веде бойові дії за село Желанне на напрямку свого "головного удару", але станом на вчора, так й не спромігся взяти його під контроль повністю", - говорить Машовець.

Експерт запевняє, що тепер противник не може одночасно вести масовані наступальні бої на двох напрямках, що розходяться - на Воздвиженку та у районі Желанного. За його словами, у діях ворога починають виникати, так звані тактичні та оперативні паузи у зв’язку із необхідністю постійно перегруповувати боєздатні підрозділи, які є придатними для штурмових дій.

При цьому Машовець вважає, що російське командування не наважиться зняти своїх військових, щоб перекинути їх у Курську область.

"Допоки російське командування буде вважати, що воно здатне одночасно - "преодолевать курский кризис" й вести наступ, наприклад, у бік Покровська, воно буде це робити або, принаймні, тягнути з цим - "до останнього", - говорить експерт.

Він не виключив, що у цьому контексті, можна буде побачити "поступове звуження" обсягу та розмаху змісту всього стратегічного літньо-осіннього наступу росіян.

"Спочатку "відваляться" допоміжні та другорядні напрямки, штибу Времіївського чи Курахівського, потім припиняться наступальні судоми противника на більш важливих, штибу Куп'янського чи Харьківського й самим останнім, припиниться наступальний онанізм росіян на основних, "головних" операційних напрямках - Покровському, Краматорському", - вважає Машовець.

Саме тому, додає експерт, хоча наступальна операція ЗСУ у Курській області й має суттєві перспективи, щодо "витягування" резервів противника, причому, навіть, стратегічного рівня, але припинення російського наступу найближчим часом, скрізь й зразу, не варто очікувати.

"Саме для такого розвитку подій, на Курському операційному напрямку повинна статися дійсно катастрофа для росіян, принаймні, оперативного рівня, із чіткою перспективою розростання до стратегічного. Ось в такому разі, вони дійсно почнуть витягувати війська з інших операційних напрямків, наплював на якісь маловідомі хутора та села у Донецький, Луганський чи Харківській областях", - підсумував експерт.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що на фоні наступу ЗСУ у Курській області Путін зробив істеричну заяву.