Стало відомо, коли РФ може зупинити бойові дії в Україні

Для РФ немає сенсу розпочинати переговори

Міністр закордонних справ країни-агресора Сергій Лавров заявив, що Росія не має наміру брати участь у другій мирній конференції, організованій Україною.

На думку політолога Максима Ялі, ця відмова означає одне, РФ зайняла вичікувальну позицію.

"Якщо коротко, це означає, що до президентських виборів у США ніякого навіть початку переговорів, не кажучи вже про зупинення військових дій, говорити вже немає сенсу", - каже політолог.

У Кремлі, вважає експерт, чудово розуміють, що шанси на перемогу Дональда Трампа у президентських виборах після замаху значно зросли.

"А тому розпочинати переговори немає жодного сенсу зараз. Тим більше, коли ініціатива на полі бою, як і раніше, за ними, F 16 все ніяк не передадуть, а хотілки не задоволені. Штош. Одного разу вони вже пили шампанське за перемогу Трампа. Що з цього вийшло всім, давно відомо", - зазначив Ялі.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що МЗС країни-агресора Сергій Лавров заявив , що друга конференція щодо України нібито містить "неприйнятні для Росії підходи".

За словами Сергія Лаврова, основою для обговорень на другому саміті світу є "формула Зеленського", яка не влаштовує Росію. Крім того, російський міністр також заявив, що "Захід взяв курс на продавлювання за будь-яку ціну ультиматуму Зеленського".

Водночас Сергій Лавров сказав, що Росія готова до переговорів щодо закінчення війни в Україні та системи безпеки у Європі. За його словами, РФ наполягатиме на внесенні в будь-який можливий майбутній договір з європейської безпеки "запобіжників від подвійного тлумачення", а також "ретельно стежитиме за формулюваннями та гарантіями".