Стало відомо, де живуть найбільш мотивовані чоловіки, які готові до мобілізації. Неочікувані результати

За даними опитування Демініціативи найвищий рівень готовності долучитися до мобілізації демонструють чоловіки, які мешкають в центральній частині України. А от потенційних ухилянтів найбільше на сході

Фонд "Демократичні ініціативи" разом із Центром Разумкова провів цікаве опитування, яке стосується мобілізації. Зокрема, респондентів запитували, чи чоловіки в їх оточенні готовій йти на фронт, щоб захищати країну, чи ні.

Так от, за даними опитування 25% респондентів підкреслили, що більша частина чоловіків з їх оточення намагаються уникнути мобілізації. При цьому 47% повідомили, що тільки деякі зі знайомих уникають призову, а деякі готові бути мобілізованими.

Про те, що "здебільшого готові бути мобілізованими" заявили тільки 10% українців, які взяли участь в опитуванні, а 18% додали, що їм важко визначитись, тому вони не можуть дати відповідь на це запитання.

На думку соціологів, результати опитування свідчать, що готовність до мобілізації знаходиться не на низькому рівні, як було прийнято вважати, а на середньому.

Окрім того, експерти з’ясували, в яких регіонах чоловіки намагаються всіма шляхами уникнути мобілізації. Так, за даними опитування, на сході країни 39% опитаних відзначили, що більша частина чоловіків серед знайомих намагаються уникнути призову до армії. При цьому в південному регіоні таку ж відповідь дало 32% опитаних. Трошки менше, 29% опитаних із західних областей заявили, що їх знайомі ховаються від мобілізації. Разом з тим, найменше чоловіків, які уникають призову – у центральній частині України (15%).

Втім, соціологи додали, що високу міру готовності долучитися до мобілізації відзначала приблизно однакова (5-9%) частка опитаних на сході, заході та півдні країни. При цьому, в центральних регіонах цей відсоток вищий і становить трохи більше 15%.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав про те, чи зможе новий закон вирішити проблеми з мобілізацією.