Стало відомо, де ворог зосередив свій основний удар: терміново потрібна допомога Заходу

На Покровському напрямку зараз потрібне будь-яке озброєння, яке можуть знайти і доставити західні партнери

Військовий експерт Defense Express Іван Киричевський в ефірі "Еспресо" заявив, що зупинка ворога на Покровському напрямку змусить росіян зменшити свої амбіції.

За його словами, правда в тому, що наразі росіяни змушені звузити свої амбіції. Згідно з інфографікою DeepState за травень, у рамках кампанії на Харківщині росіяни захопили більше територій, ніж за червень-липень під час боїв на Покровському та Торецькому напрямках.

За словами військового експерта, заява президента України Володимира Зеленського про складну ситуацію на Покровському напрямку засвідчує, що там, дійсно, потрібно сконцентрувати зусилля Сил оборони і партнерів. Як каже експерт, саме на цей напрямок терміново потрібне будь-яке додаткове озброєння, яке можуть знайти західні партнери, навіть якщо мова йде про додаткові патрони, артилерійські боєприпаси чи гранатомети. На Покровському напрямку зараз зосереджений основний удар російської армії.

"Очевидно, що, якщо зупинити ворога на цьому напрямку, то Кремль буде змушений зменшити свої амбіції. Тому що їхні наступальні амбіції вже скорочені до цього напрямку. Хоча росіяни планували проводити стратегічний наступ на глибину в кілька десятків кілометрів. Попри те, що допомоги недостатньо, Сили оборони України змогли значно виснажити ворога", - вважає Киричевський.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що станом на зараз найважча ситуація залишається на Покровському напрямку, де Україна втратила чимало сіл та територій. Наразі на Покровський напрямок триває перекидання нових бригад РФ. Експерти відзначають, що найважливіше те, що ми втрачаємо людей, адже наші основні ресурси – це люди. Без людського ресурсу, без якісного солдата, який знає, що робити в окопі, виграти цю війну неможливо.