Стало відомо, де окупанти готують штурм

Військові повідомили, як ворог готується до наступальних дій

Оперативна обстановка на Харківському напрямку суттєвих змін не зазнала та залишається складною. Сили оборони України продовжують стримувати натиск російських окупаційних військ. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію оперативно-тактичного угруповання "Харків".

В районі населеного пункту Глибоке противник здійснює поодиноке переміщення особового складу з метою поповнення поточного некомплекту на передових позиціях 11-го танкового полку 18-ї мотострілецької дивізії.

Неподалік Лукʼянців противник нарощує систему зв’язку, провів заходи логістичного забезпечення, здійснив заведення групи військовослужбовців на позиції 380-го мотострілецьго полку 47 танкової дивізії 1-ї танкової армії з метою підготовки до штурмових дій.

У Вовчанську противник провів заходи евакуації санітарних втрат та логістичного забезпечення, посилив штурмові групи 128-ї окремої мотострілецької бригади 44-го армійського корпусу.

В районі населеного пункту Тихе основну увагу зосередив на здійсненні повітряної розвідки з метою виявлення підрозділів Сил оборони України.

Протягом минулої доби відбулося 2 бойових зіткнення. російські окупанти завдали 1 авіаудар з використанням 1 КАБу та завдали 26 ударів дронами-камікадзе. Здійснили 321 обстріл позицій українських захисників.

Сили оборони України адекватно реагують на дії ворога та продовжують нищити живу силу, озброєння і військову техніку російських окупантів.

Втрати ворога за минулу добу склали 62 особи, з них безповоротні - 10, санітарні - 48. Чотири окупанти здалися у полон.

Також на Харківському напрямку ворог втратив знищеними та пошкодженими 59 одиниць озброєння та військової техніки.