Стало відомо, чому Україні радять "змиритися" із втратою територій і укласти з РФ перемир’я

Перемир’я з РФ не спрацює, ворог набереться сил і піде далі захоплювати всю Україну

Агенти впливу Росії, зокрема, ті, які втекли в Європу і Америки, переконують українців, що Захід не зацікавлений у поверненні Україною своїх окупованих територій в кордонах 1991 року. І, що ця мета є цілковито недосяжною, говорить політолог Костянтин Матвієнко. За його словами, вони стверджують, що Заходу потрібна цілісна і неслабка Росія як противага Китаю, а також - для стримування Індії та Ірану.

Як відзначає політолог, повернення українських кордонів 1991 року лише воєнним способом справді виглядає фантастично. Зрозуміло, підкреслює експерт, що кремлівський диктатор Володимир Путін до останнього солдата буде чіплятися за загарбані території, бо їхня втрата означатиме усвідомлення росіянами, що вони марно розв'язали війну, яку ще й програли, зазнавши стратегічних збитків. За цим почнеться лавиноподібний обвал путінського режиму, тобто - російської державної машини загалом зі швидким територіальним розпадом, вважає Матвієнко.

"Саме тому! Нам навіюють ідею змиритися з втратою територій, укласти перемир'я з тим, щоб відновити економіку і розвивати країну, ведучи багатодесятилітні перемовини про повноцінний мир. Заманливий план. Проблема лише у тому, що він цілковито нереальний. Росії потрібне перемир'я лише, щоб мобілізуватися для повторного нападу на Україну. Не на балтійські країни, Польщу чи Молдову, а на Україну, бо без України Росія не може бути наддержавою - одним з полюсів сили у світі. Відповідно чинником стримування Китаю, Індії, Ірану і Турану вона не буде", - підкреслив політолог.

На його думку, перемир’я неодмінно означатиме скасування частини санкцій Заходу стосовно Росії, що значно підсилить її. Росія продовжить терор і диверсії в Україні, готуючись до нового нападу. В умовах перемир’я про членство в НАТО для України не буде й мови, в ЄС – теж, додав експерт.

Втім, за його словами, теоретично перемир’я з РФ можливе, але за умови поетапного посилення, а не скасування санкцій проти Росії, до повного повернення окупованих територій, негайного початку виплати нею компенсацій за завдані Україні збитки, повного обміну військовополоненими та викладеними росіянами цивільними особами.

"Тобто, як бачимо, що ця "теорія" не спрацює. Тому доведеться нарощувати опір, зокрема далекобоєм по цілях в глибині РФ, посиленням санкцій та інших форм тиску на агресора, а не городити геополітичні городи, де розводяться про Росію як важіль Заходу у стримуванні Китаю і т.д., що Захід веде перемовини з Росією на умовах здачі частини України", - відзначив Матвієнко.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що у Кремлі відкинули "корейський сценарій" припинення війни і заявили, що всі цілі "СВО" будуть виконані.