Стало відомо чим і що сьогодні атакував Кремль в Україні

Країна-терористка випустила по цивільних мішенях в Україні партію дронів та більше ніж 70 ракет

Більш як 70 крилатих ракет випустила РФ по Україні під час масованої повітряної атаки вдень.Чергового масованого ракетного удару по території України завдала держава-агресор сьогодні, 10 лютого, пишуть "Коментарі".

Усі мішені були цивільні. Про це повідомив президент України Володимир Зеленський.

“Ворог сьогодні від ранку запустив щонайменше 70 ракет у черговій масованій атаці. Щонайменше 60 ракет збито. Усі їхні мішені були — цивільні, цивільна інфраструктура. На жаль, були влучання, є жертви. Мої співчуття рідним! Кілька російських ракет пройшли повітряним простором Молдови та Румунії. Ці ракети — виклик НАТО, колективній безпеці. Це терор, який можна і треба зупинити. Світ повинен зупинити”, — наголосив Володимир Зеленський.

А в Генеральному штабі Збройних сил України повідомили, що, починаючи з учорашнього вечора, окрім крилатих ракет, ворог застосував близько 35 зенітних — із комплексів С-300, а також 7 дронів-камікадзе типу Shahed (“Шахед”).

“З 21:50 9 лютого до 12:00 10 лютого агресор здійснив 71 пуск крилатих ракет (Х-101/Х-555 — 43, “Калібр” — 28), а також до 35 ракет комплексу С-300. Крім цього, ворог застосував 7 ударних БпЛА типу Shahed. Силами і засобами Збройних сил України та інших складових Сил оборони знищено 61 крилату ракету ворога та 5 дронів”, — проінформували у Генштабі.

Там також повідомили, що авіаційні та ракетні атаки були здійснені із застосуванням літаків стратегічної авіації Ту-95 з акваторії Каспійського моря і Волгодонська та носіїв крилатих ракет в акваторії Чорного моря.

Удари ракетами комплексу С-300 були завдані з районів Бєлгородської області РФ та тимчасово окупованої території Запорізької області в районі міста Токмак.

Як писали "Коментарі", попри те, що більшість ракет силам ППО вдалося збити, ситуація в енергосистемі України серйозно погіршилася. Ворог знову цілеспрямовано бив електростанціями та об'єктами високовольтної мережі.