Стало відомо, чи зможе Україна по-справжньому перенести війну на територію РФ

Є сумніви в тому, що Україна зможе перенести війну на територію Росії, оскільки ЗСУ не вистачає озброєння

Військовий експерт Defense Express Іван Киричевський в ефірі "Еспресо" прокоментував один із пунктів Плану перемоги, озвученого Володимиром Зеленським, у якому йдеться про перенесення бойових дій на територію ворога.

За його словами, навіть читаючи між рядків в цьому пункті про перенесення бойових дій на територію РФ, можна помітити, що західні партнери, ймовірно, висловлюють побажання не розширювати зону конфлікту. Це пов'язано з тим, каже експерт, що для розширення фронту на території РФ знадобиться значно більше озброєння.

"А для виконання завдань чисто по периметру 1400 кілометрів озброєння може не вистачати - важкого, легкого: артилерія, танки, бронемашини, боєприпаси ті самі. Тому що за великим рахунком, виходить так, що в нас проблема зі снарядами "зависла", коли в нас зона активних дій була 1300 кілометрів. А треба ще якийсь боєкомплект виділити на, скажімо, Одеський напрямок і північний. А тут, виходить, тепер у нас ще Харківщина додалась - мінімум плюс 100 кілометрів, і от Курщина, де мінімум 50 по ширині фронту. Відповідно, де ж, вибачте, на це все озброєння набрати", - підкреслив експерт.

При цьому Киричевський відзначив, що у загальному контексті план перемоги виглядає складним для реалізації, оскільки для перенесення бойових дій на територію Росії потрібно більше озброєння, якого наразі не вистачає навіть на Заході. Воно також необхідне для стримування росіян на сході — від Вугледару до Курахового, а також для зриву потенційного наступу на Покровськ. Проблема полягає не в правильності ідеї, а в тому, за рахунок чого її реалізувати та де взяти необхідні ресурси, підкреслив експерт.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що у ВР припустили, чому українцям може не подобатися план перемоги Зеленського.