Стало відомо, чи прорвали російські загарбники фронт в Донецькій області

На Покровському напрямку ситуація, дійсно, складна, але фронт «не посипався»

Директор інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Сергій Згурець зазначив, що на Покровському напрямку російські війська намагаються скористатися своєю перевагою в живій силі та техніці. Про це він розповів в ефірі телеканалу "Еспресо".

За його словами, інтенсивність бойових дій на всій лінії фронту суттєво зросла. Він нагадав інформацію від Генерального штабу, згідно якої за останню добу відбулося 215 бойових зіткнень, що є найвищим показником з початку широкомасштабного вторгнення Росії. При цьому близько 60 зіткнень припадає на Покровський напрямок, де ворог концентрує свої зусилля, намагаючись просунутися в напрямку Покровська та здійснити наступ на південь, щоб створити загрозу для наших військ, які тримають оборону.

Експерт підкреслив, що російські війська намагаються використати перевагу в живій силі та техніці для подальшого просування. Однак Згурець закликав уникати висловлювань на кшталт "фронт сиплеться", оскільки такі заяви окремих військових або експертів можуть створити спотворене уявлення про ситуацію.

"Однак не варто вживати термін "фронт сиплеться". Такі висловлювання окремих військових або експертів починають масштабуватися, і фраза "фронт сиплеться" стає основою сприйняття реальності. Насправді основою сприйняття реальності має бути те, що на всіх ділянках фронту ЗСУ утримують оборону. Там, де противник просувається, фронт не сиплеться, а відбувається протискання нашої оборони з огляду на перевагу сил противника. Навіть на таких складних ділянках як Покровський напрямок є передумови для блокування просування противника", - пояснив Згурець.

Експерт також зауважив, що росіяни починають говорити про можливість потрапляння своїх підрозділів у пастку під час спроб прорватися до Покровська. Він наголосив на важливості обережного підходу до оцінок ситуації на фронті, особливо в умовах, коли ворог намагається використовувати будь-які приводи для інформаційно-психологічного тиску.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що головком Сирський визнав, що на Покровському напрямку складна ситуація.