Стало відомо, чи будуть окупанти звільняти своїх військових із "вовчанського котла"

Ворог може піти на звільнення своїх військових із «вовчанського котла», щоб потім використати цю інформацію у піар-цілях, відзначив в ефірі Freedom військовий експерт Іван Ступак

На агрегатному заводі у Вовчанську Харківської області заблокована група російських окупантів, чисельністю близько 400 осіб. Тривалість їх перебування там залежить від наявності боєприпасів, продовольства та води.

Як відзначив військовий експерт, екс-працівник СБУ Іван Ступак, спочатку була інформація про десятки російських військових, заблокованих на цьому заводі у Вовчанську. Зараз стало відомо, що їх там близько чотирьох сотень. Тобто, за його словами, можна говорити про те, що фактично батальйон потрапив у напівоточення, але він не повністю оточений. Українські Збройні сили створили ситуацію, за якої окупанти не можуть ні вийти, ні отримати підкріплення. Усіх, хто намагається наблизитися, знищують, підкреслив експерт.

За його словами, така ситуація на заводі триває вже близько тижня. Забезпечення заблокованих російських окупантів здійснюється повітрям через своєрідний коридор — безпілотники вночі скидають воду, трохи амуніції, їжу та медикаменти. Таким чином окупанти там вони виживають. Скільки ще вони там залишатимуться — невідомо. Усе залежить від забезпечення, додав експерт.

Враховуючи, що російські війська стягують резерви на півночі Харківської області, вони можуть спробувати звільнити заблокованих на агрегатному заводі, вважає аналітик.

"Якщо російська армія перекидає додаткові резерви на північ Харківської області, то, ймовірно, що вони спробують ці 400 осіб звільнити. Зіграти, знаєте, на піар, медійно, що, мовляв, ми своїх не кидаємо. Але можуть і кинути, просто кинути. А потім поставити 400 хрестиків десь у Російській Федерації, що ось, наші хлопчики загинули ні за що. Дійсно, ні за що”, - відзначив Ступак.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що окупанти потрапили у "вовчанський котел".