Стали відомі страшні наслідки, якщо Україна погодиться на легкий мир просто зараз

Україну очікуватимуть чвари, звинувачення один одного у війні та бойові дії із загиблими кожен день

Зараз котиться хвиля сподівання на близький мир, відзначає політолог Михайло Басараб. За його словами, цю хвилю здіймають агенти російського впливу й обтяжені ілюзорним мисленням особи.

За словом "мир", каже експерт, у нинішніх обставинах криються наступні неминучі наслідки для України, які ми відчуємо одразу.

Втративши відчуття загрози війни, українці заглиблюються у безпечність і внутрішні політичні чвари, каже Басараб і закликає згадати 2016 рік і далі.

"Неминучі вибори зводяться до звинувачення одне одного в тому, хто винен у початку повномасштабної війни. В день голосування усі будуть звинувачувати одне одного, тільки не Росію. Це все звалюється на голови простих людей, які вийдуть з виборчих дільниць з ненавистю не до Росії, а одне до одного", - відзначив Басараб.

На цьому фоні, каже він, різко скоротиться постачання західної зброї та прямі західні вливання в бюджет України.

"Ми не знаємо як швидко відновиться інфраструктура, промисловість і відбудеться розмінування. Війна вже спричинила техногенні та природні катастрофи. Їх може стати більше", - підкреслив політолог.

Окрім того, на його думку, відбудеться істотна або повна демобілізація військових, відкриються кордони. За його прогнозом, почнеться потужна хвиля еміграції молодих і придатних до служби.

"В структурі населення держави зростає питома вага пенсіонерів. До них додається велика кількість скалічених війною людей. Усе це з відповідними наслідками для економіки і ще більшим соціальним навантаженням на працюючих", - говорить Басараб.

На цьому фоні, каже політолог, Росія розширює ІПСО на нашій території, розправляють плечі її агенти публічного впливу і вимагають безмежної свободи слова. Під іншими вивісками відновлює роботу медведчуківський медіахолдинг, який нонстоп вливає у голови телеглядачів потоки російської пропаганди.

"Росія тримає в напрузі лінію розмежування, тривають постійні провокації. Щодня є поранені і загиблі. Військовий авангард відчуває себе зрадженим з усіх сторін. Мовчати і бездіяти він точно не буде. Ситуація вимагатиме його політичного втручання", - говорить політолог.

За його словами, це далеко не усі наслідки "просто припинити війну" за сьогоднішніх обставин.

"Чи є простий вихід із ситуації. Ні, немає. Щоб не зруйнуватися зсередини, нам доведеться боротися до поразки ворога у цій війні. Щоб не страждали ми, постраждати має він. Іншого не дано", - підсумував експерт.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що Байден вирішив виводити Україну на переговори з РФ у слабкій позиції.