Стала відома головна причина, чому росіяни почали бомбити Запоріжжя

Росіяни удосконалили КАБи і тепер мають змогу тероризувати мешканців Запоріжжя

Російські окупанти змогли збільшити радіус застосування керованих авіабомб (КАБ), що призвело до зростання кількості обстрілів Запоріжжя, розповів в ефірі "Еспресо" військовий оглядач Денис Попович.

При цьому експерт зазначив, що протягом останніх тижнів обстріли Запоріжжя КАБами значно активізувалися. Це стало можливим через вдосконалення окупантами модуля планерування та корекції авіабомб, що дозволило їм збільшити дальність застосування до понад 80 км. Проте головною мішенню для цих ударів залишаються житлові райони та цивільна інфраструктура міста, що є черговою спробою залякування мирного населення та продовження терору.

Оглядач також прокоментував повідомлення про можливу підготовку російських військ до наступу на Запорізькому напрямку. За його словами, якби окупанти справді планували масштабні наступальні операції, то першими мішенями стали б військові об'єкти, логістичні центри та інші військові інфраструктурні об'єкти.

"Ми маємо розуміти, що якби Російська Федерація готувалась до наступальних операцій на Запорізькому напрямку, то в першу чергу вони б атакували військові обʼєкти, а не цивільні. Зокрема, логістику, розташування військ та обʼєкти, які повʼязані з військовою інфраструктурою. Натомість вони продовжують бити по цивільному населенню, влаштовуючи терор й залякуючи звичайних людей", - підкреслив Попович.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що Запоріжжя має важливе значення для російських окупантів через його стратегічне та логістичне розташування. Ворог підготував понад 5 тисяч нових солдатів для атаки в районі Роботиного, проте українські Сили оборони бачать ці маневри та завдають ударів на відстані.